AEROBIC - MOZGÁSFORMÁK

Feszesebb test, laposabb has, garantált fogyás, 
önbizalom, kicsattanó erőnlét, sikeres alakformálás, felfelé ívelő karrier az egészség megőrzése és stresszmentesebb életvitel mellett. A mozgás világa és a régen vágyott belső harmónia és egyensúly, most egyszerűen és természetesen megközelíthetővé válik számodra! Nálunk szakértő segítséget kapsz. 
Kitartásodért a jutalom sem marad el. 
Szeretnénk ha Te is közénk tartoznál! Gyere el egy alkalomra és hosszabb távra tervezz! 
_________________________________________________________________

Óra típusok
________________________
Agni Jóga
Agni azt jelenti, az emésztés tüze és a hatha jóga egyik változata. 36 C-fokra melegített teremben tartják az órát, ezért 11-12 éves kortól ajánljuk. Az óra felépítése: légző gyakorlatok Ászanák- álló, egyensúlyozó, talaj gyakorlatok, ezek között két fordított póz szerepel. A fordított póz erősíti a keringést. A légzés fontossága megmarad. Relaxálás
________________________
Alakformáló
Különböző eszközökkel (súlyzó, szalag, fitt-ball labda,labda) végzett, minden testrészre kiterjedő, nagy ismétlés számmal végzett gyakorlatokat tartalmaz. Koreográfia és szökdelés mentes. Ezek a gyakorlatok eredményezik az izomrostok közötti zsírégetést, aminek az eredménye a szálkásítás. A pulzusemelkedés nélküli, kevésbé dinamikus órák kedvelőinek ajánljuk. Kezdőknek és haladóknak egyaránt.

A gyakorlatokat hammock-ban (antigravitációs függőágyakban) történnek. Ezáltal kevésbé megterhelőek a gyakorlatok a gerinc számára, valamint izgalmasabbak a levegőben végzett gyakorlatok, melyek serkentik a véráramlást, ami felfrissíti a szervezetet. Erősítő, nyújtó, valamint speciálisan nyújtó gyakorlatokat tartalmaz. Koordinációs készség fejlesztő mozgásforma és emellett a teljes testet igénybe veszi. Hasznos izomépítő gyakorlat mivel a lebegés által, a mindennapokban kevésbé használt izmok is megmozgatásra kerülnek.
________________________
BodyART
Dinamikus jógához hasonló irányzat. Használ jóga pozíciókat de merít a távol keleti mozgásformákból is. A BodyART edzéselve szerint az ember, mint funkcionális egység áll az előtérben. Minden gyakorlat és pozíció egész testes gyakorlat, ami egyszerre több izmot is megmozgat. Jó egyensúly technikát igényel így a figyelem a test középpontjára kerül. Az összehangolt gyakorlatok feloldják a rosszul rögzült mozgásmintákat, segítenek a helyes testtartás kialakításában és megtartásában. Erősítik az izmokat és számos nyújtó gyakorlattal megtartják rugalmasságukat is.
________________________
Dance
Az alap aerobic óra, és a tánc elemei ötvöződnek, az oktató kreativitásával párosulva. Kiválóan fejleszti a mozgást és az állóképességet egyaránt. Kifejezetten ajánljuk a táncot, az intenzivitást és a koreográfiát kedvelő vendégeknek.
________________________
Fit boksz
A Fitbox edzés egy nagyon népszerű új fitnesz program. Csoportos edzések, szórakoztató és energiafokozó gyakorlatok speciális bokszbábukon. A gyakorlói mindent megkapnak egyszerre: zene, motiváció, kondizás, szórakozás és mentális feltöltődés. A Fitbox gyakorlatok és kombinációk száma végtelen, senki sem unatkozik.
________________________
Fitt ball
Óriás labdával való testformálás. Gerinc és izületkímélő (térd, boka). A labda rugózásából adódóan speciális alakformáló gyakorlatok mellett intenzív kardio-fitness edzést érhetünk el. Előnyös túlsúlyos, ill. gerinc, izületi problémákkal rendelkező vendégeknek. Ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a hangulatos, játékos mozgásfajtát.
________________________
Gerinctorna
A több órás ülőmunka a csigolyák rendellenes pozícióját hozza létre, amely komoly hátfájást, fejfájást, állandó fáradtságérzetet idéz elő.  A stressz okozta fájdalmas izomfeszülések tovább erősíthetik ezeket a panaszokat. A gerinctorna olyan speciális gyakorlatokra épülő célirányos mozgásprogram, amely átmozgatja a csigolyákat, megerősíti a felszíni és mély hátizmokat, hasizmokat, javítja a tartást, megszünteti a fájdalmakat és különféle relaxációs gyakorlatokkal segít megszabadulni a mindennapi stressz hatásoktól.
________________________
Gerinctréning
A helytelen testtartás, munkavégzés miatt gyakran szenvedünk különböző fájdalmaktól, amiket tornagyakorlatokkal megelőzhetünk, javíthatunk. A testegyensúly gerinctréning lényege a gerinc működésében részt vevő izmok erősítése, a nyújtás és a lazítás.A hát izomzatának erősítésével  elérhetjük, hogy a rossz testtartást levetkőzzük, a gerinc a megfelelő állapotba kerüljön. Számos helyen olvashatunk a gerinctornához gyakorlatokat, eleinte mégis célszerű szakember segítségét kérni, hiszen a rosszul végzett gyakorlatok esetleg még árthatnak is. A gerinctornát hetente legalább 2-3-szor érdemes végezni.
________________________
Gerincjóga 90’
A Gerincjóga ötvözi a több ezer éves Hatha jóga gyakorlatait a modern anatómia és gerincterápia ismereteivel. A jógaászanák (testhelyzetek) anatómiailag tökéletes tartások, melyek képesek kiegyensúlyozni és harmonikusan nyújtani, erősíteni az izomrendszert, támogatják a szervezet öngyógyító folyamatait, harmonizálják a hormonális háztartást, a keringést és az energetikai folyamatokat is.Az órán változatos gyakorlatokkal, különféle intenzitással, és fantáziadús megoldásokkal dolgoztatják meg egyszerre akár mindhárom izomcsoportot. Az edzés specifikusan erre a három területre összpontosít. Az edzésen használt eszközök között szerepel a kézi súlyzó, a fit-ball labda, a gumikötél, és nem utolsó sorban a saját testsúlyunk.
________________________
Kangoo
A Kangoo Jumps fitnesz eszköz egy sportcipő speciális rugózású talppal. A kangoo gyakorlatok akár 80 százalékkal csökkentik a talajra érkező káros hatását,így védik a boka, térd,csípő és gerinc izületeit. A Kangoo Jumps sport élvezetes és könnyen megtanulható. További információ...
________________________
Step
Speciálisan, kifejezetten erre a mozgásformára kialakított, lépcsőn végzett aerobic óratípus. Az óra során az oktató koreográfiát épít, tanít minden résztvevő számára megfelelő alternatívát biztosítva. Fejleszti a kondíciót és a koordinációt!
________________________
Kondi step
Kondi óra, ahol az intenzitás növelésére az oktató kifejezetten step lépcsőt alkalmaz a kondíciót fejlesztő részben és az erősítő gyakorlatok kivitelezéséhez egyaránt. Az erősítő hatású gyakorlatok kiegészítő eszközei lehetnek még a step, gumikötél, FLEXI-BAR, Xco-trainer, soft-ball, fit ball, kézi súlyzó. Az óratípus segít elsajátítani a step alap technikáját és lépéseit. A lépések nincsenek koreográfiává fűzve.
________________________
Pilates
Relaxációs zenére végzett, egész testet átmozgató, ízületkímélő, mély izomtorna, amely fokozottan mozgatja a törzsizmokat. Gerinckímélő és tartásjavító torna, amelynek rendszeres gyakorlásával formásabb test, erős hasizom, erős hát, jobb testtartás, karcsúbb derék, testi és lelki kiegyensúlyozottság várható. Minden korosztály számára ajánlott. A gyakorlatokat a talajon végezzük.

________________________
Preventív gerinctorna
A tréning lényege a gerinc ízületeinek alapos átmozgatása, a gerinc működésében részt vevő izmok erősítése, nyújtása. A gerinctréning nem csupán időseknek és gerincbetegeknek ajánlott mozgásprogram. Az edzés alapvetően egészséges embereknek összeállított, preventív jellegű tréning, mozgásanyagának köszönhetően komoly fizikai terhelést kap a törzsizomzat (hát- és hasizmok), a farizmok és a vállizmok.

________________________
Spinning
Csoportos, a zene ritmusára végzett teremkerékpár edzés. Kortól, nemtől és edzettségi állapottól függetlenül bárki elérheti céljait. Kiváló az állóképesség fejlesztésére, a keringési és légzőrendszer egészségi szintjének növelésére és a mindennapi stressz leküzdésére. Izület kímélő mozgásforma, melynél nagy hangsúlyt fektetünk a helyes kerépár beállításokra és a tekerési technikák tökéletes kivitelezésére. Nincs bonyolult koreográfia, minden vendég tud magára figyelni. A terhelés mértéke egyén függő. Az edzés speciális kerékpáron zajlik,45-50 perc tekerésből és az azt követő levezető nyújtásból áll. Térd illetve gerinc problémával küzdők,  valamint túlsúlyosak számára szinte az egyetlen edzés, amelyet az orvosok is bátran ajánlanak, hiszen úgy történik a cardio edzés, hogy a teljes súlyterhet  "átveszi" az ülés.

________________________
Streching
A stretching órák célja a muszkuláris diszbalansz (izomrendszeri kiegyensúlyozatlanság) elkerülése Az elgyengülésre hajlamos izmok (fázisos izmok) erősítésével és a megrövidülésre hajlamos izmok (tónusos izmok) nyújtásával, lazításával hozzuk egész testünket egyensúlyba. A stretching gyakorlatsor segít az izmok rugalmasságának a helyreállításában,  - fejlesztésében, megőrzésében és hozzájárul hajlékonyságunk növeléséhez. Elősegíti a fáradt és megterhelt izomzat gyorsabb regenerációját. Rendkívül kedvező pszichikai és élettani hatása van.

________________________
Zumba
Táncos lépésekre alapuló mozgásforma, amelyben a váltakozó gyors és lassú ritmusok adják az intervall(váltakozó) edzés alapját. Ez az egyik legjobb állóképesség fejlesztő módszer. A lépések egyszerűek és nem hasonlíthatóak az aerobik órákon megszokott koreográfiai építési  módszerekhez. A táncos mozdulatok formálják a testet, edzik a gerinc tartóizmait.(has és hátizmok) Az órán különböző alaplépéseket: salsa, samba, merengue, hastánc, reaggeton, kombinálnak aerobikos elemekkel.

________________________
Zsírégető
A dinamikus órákat kedvelőknek és a fogyni vágyóknak ajánljuk első sorban. A pulzusszámot a zsírégetés tartományába emelik ezen az óra típuson. Oktatótól függően van amelyik  enyhén koreografált van amelyik nem. Hatásai: intenzív fogyasztás, súlycsökkenés és a kondíció növelése.

________________________
Cross fit
Az edzésforma lényege, hogy a programot különböző jellegű (erő-, és állóképesség fejlesztő) gyakorlatokból állítjuk össze, amelyeket meghatározott sorrendben, intenzitással, ismétlésszámmal, ideig hajtanak végre a résztvevők. Az órák variálhatósága függ a résztvevők  edzettségétől, az óra időtartamától, az óraadó kreativitásától, a térben való elhelyezkedéstől. Felhasznált eszközei a step, gumikötél, FLEXI-BAR, Xco-trainer, soft-ball, fit ball, kézi súlyzó.

________________________
Drilling
Drasztikus testi próbatétel, kizárólag edzetteknek. Olyanoknak, akiknek egy egyszerű alakformáló óra már meg sem kottyan, akik szeretnék megtudni, mire képesek. A drilling az aerobik legújabb iránya. Mozgásanyaga rendkívül széles, gyakorlatilag egy időben zajlik valamennyi kondicionális képesség fejlesztése: az állóképességé, az erőé, a gyorsaságé, és az ügyességé. Talán egy katonai kiképzéshez lehetne hasonlítani a leginkább: az atlétikai futóiskola elemeitől kezdve a távol-keleti önvédelmi sportok ütés- és rúgástechnikáin keresztül  kézisúlyzóval és saját testsúllyal végzett erősítő gyakorlatokig minden belefér, amit egy átlagember kibírhat. Ez az egyetlen olyan óra a fitneszstúdiókban, ahol az edzés nem kizárólag az aerob zónában történik. Könnyen előfordulhat, hogy húsz perc elteltével úgy érzi magát a résztvevő, hogy már moccanni sem tud. Ezen az órán már nem az alakformálás a cél, hanem a teljesítményfokozás.

________________________
Afrodance
Az afrodance az aerobic alaplépéseire épül és a populáris, tradicionális afrikai táncokra, törzsi táncok motívumaira, lépéseire. Ez egyben egy kicsit szűkíti a lehetőségeket, míg egy dance aerobic órát lehet színesíteni a funky-val, hiphoppal. Az afrodance-t viszont könnyebb követni. A lépések valóban egyszerűbbek, viszont a testünket, törzsünket jobban megdolgoztatjuk. Nincsenek akkora ugrások, szökkenések, sasszék, inkább a földhöz minél közelebb, hajlított térddel mozgunk. Lentről, a talajból kapjuk az energiát. A csípő, váll, hát, minden izom dolgozik.

________________________
Full kondi
Egyedi óratípus, amelynek célja a kondíciófejlesztésen túl a kemény és könnyed mozgástípusokkal és az eszközök variálásával történő edzés.
________________________
Body balls
Tartásjavító és mozgásfejlesztő óra. Core training(a törzs tartóizmait fejleszti). Komplex képességfejlesztés: tartásjavítás, dinamika, hajlékonyság, testtartás, ritmusérzék, robbanékonyság, izületi mozgékonyság, statikus, dinamikus erő, …stb. A Body-Ball-okat egész órán használják, amely a gyakorlatokhoz alkalmazkodva hol segít, hol pedig nehezít a feladatokon. A gyakorlatok precízen hangolva vannak a zenére. Férfiaknak is ajánlott edzésforma. További információ...

________________________
Has-Láb-popsi
Előnye a hagyományos dance aerobic órákkal szemben, amellett, hogy teljesen átmozgat és segít formába hozni magad, szellemileg is felfrissít, egyedülálló módon tökéletes test-tudatot és önbizalmat ad. Tekintve, hogy a stílus megalkotói képzett táncosok, a Reggaeness® könnyen követhető elemei eddig nem látott színvonalat képviselnek, forradalmasítva a fitness világát! új kezdeményezés egy Puerto Rico-i utcai táncon alapul, mely hihetetlen dinamikája és intenzitása miatt önmagában is megállná a helyét a fitness világában. 

Ezt ötvöztük az aerobic órák magas kalóriaszám-égetésével, így jött létre ez a hihetetlenül szórakoztató, mégis rendkívül hatékony mozgásforma. Előnye egy hagyományos dance aerobic órával szemben, hogy amellett, hogy teljesen átmozgat és segíti álmaink alakjának elérését, szellemileg is felfrissít, egyedülálló módon tökéletes test-tudatot és önbizalmat ad. Tekintve, hogy a stílus megalkotói képzett táncosok, a Reggaeness® könnyen követhető táncos elemei eddig nem látott színvonalat képviselnek forradalmasítva a fitness világát. 

Rendkívül intenzív és dinamikus, "izolációs" mozgás. A nőknél nem csak nőies mozdulatokról, alakformálásról, zsírégetésről hanem egy táncos életörömről is szól. Nagyon jól formában tart, olyan mozgásvilágot ad, amely rendkívüli módon felfrissít. A férfiaknak egy olyan test-tudatot, izolációt tanít, amely minden mozgásformában hasznos, akár a folyamatos, dinamikus mozgás, akár a kötött izomzat lazítása, lenyújtása a cél.
________________________
Fitt buli
A latin salsa zene által diktált, óriási energiát adó, fergeteges hangulatban zajló "örömóra". Aki részt vesz ezen az órán, azt magával ragadja ez a különleges óra, mert itt az egész heti stressz levezetésre kerül.
________________________
Tánc
A VARIDANCE társulata Téged is vár! Táncolj együtt a profikkal! Feszesebb test, laposabb has, garantált fogyás, önbizalom, kicsattanó erőnlét, sikeres alakformálás, felfelé ívelő karrier az egészség megőrzése és stresszmentesebb életvitel mellett. További információkért klikkelj...
___________________________________________________________
Kik tartják az órákat?
___________________________________________________________
A SUNRISE SZÉPSÉGSZALON AJÁNLATÁT
___________________________________________________________

FACEBOOK RECEPCIÓ SUNRISE - VÁRUNK RÁD!  
Cím: 1037 Budapest, Bécsi út. 154. Nyitva tartás: Hétköznap 6-22h, Hétvége 8-20h

HÍVJ BENNÜNKET MOST!
+36208495105
Mobilon is Internetezel? 
A kód segítségével 1 perc alatt kialakíthatod a kapcsolatot Velünk... 

SUNRISE FITNESS CLUB
FELTÖLTŐDÉS - újragondolva - Fitness . Aerobic . Body . Beauty . Medical 

Óbuda szívében, a 3. kerület egyik legexponáltabb helyén,
az Eurocenter Üzletközpont tetején, ingyenes parkolással várja 
megújulni, felfrissülni vágyó kedves Vendégeit.